Marketing plan kompanije Apple
Vrsta: Seminarski | Broj strana: 14 | Nivo: Fakultet za poslovne studije

Sadrzaj str.
1. Uvod 3
2. Situaciona analiza 4
2.1 Analiza potrošača 4
2.2 Analiza konkurenata 4
2.3 Finansijska analiza proizvoda 5
2.4 Swot analiza 5
3. Marketing strategije i ciljevi 7
3.1 Utvrđivanje strategije rasta 7
3.2 Izbor marketing strategije 7
3.3 Segmentacija tržišta 8
3.4 Pozicioniranje 8
3.5 Diferenciranje 8
3.6 Marketinški ciljevi 9
4. Taktički marketing programi 10
4.1 Strategija proizvoda 10
4.2 Strategija cene 10
4.3 Strategija distribucije 11
4.4 Strategija promocije 11
5. Finansijski plan 12
6. Zaključak 13
Literatura 14
1. Uvod
Apple Inc. je američka računarska kompanija čije se sedište nalazi u Silkonskoj dolini u Kaliforniji. Osnovana je 1976. godine od strane Stiv Vozniaka (Steve Wozniak) i Stiv Džobsa (Steve Jobs), kompanija je pomogla pokretanju revolucije među personalnim računarima (PC - računarima) kasnih 70-tih godina 20-tog veka, prvo sa Apple I i Apple II, a zatim i sa Macintosh porodicom računara. Od tada pa do danas
Sedište kompanije kompanija se razvila u veliku međunarodnu korporaciju.
Kompanija posluje u celom svetu od SAD pa do Japana, Novog Zelanda itd. Proizvodi kompanije Apple su svuda sinonim za inovativnost, stil, kvalitet i standard.
Vizija kompanije je da u svom poslovanju nastavlja da se suočava sa velikim brojem izazova uz kontinuirani razvoj poslovanja. Neophodno je neprestano držati korak sa konkurencijom, uz stalno aktivno praćenje i fleksibilno prilagođavanje promenama u poslovnom okruženju, da obezbede inovativnost i unapredjenje svojih proizvoda kao i stalno širenje asortimana proizvoda koji će uspevati da zadovolje sve složenije potrebe potrošača.
2. Situaciona analiza
2.1 Analiza potrošača
Kako živimo u savremenom društvu u kojem je razmena informacija vrlo velika, posedovanje računara se nameće samo po sebi jer je internet mesto gde možemo doći do tih informacija. Bilo da se radi o kupovini preko interneta, on-line diskusiji ili jednostavnom četovanju sa prijateljima računar nam je neophodan u svakodnevnom životu jer ga čini lakšim.
Tako da potencijalni potrošači su svi bez obzira na zemlju odakle dolaze, godina, pola itd. Takodje sve je veći značaj primene računara u obrazovanju mladih (tzv. teenage populacije), upravo zbog toga Apple pravi računare koji će biti dopadljivi i mlađoj populaciji, kako bi oni kad odrastu ostali verni kompaniji.

---------- OSTATAK TEKSTA NIJE PRIKAZAN. CEO RAD MOŽETE PREUZETI NA SAJTU. ---------- 

www.maturskiradovi.net 

 

MOŽETE NAS KONTAKTIRATI NA E-MAIL: maturskiradovi.net@gmail.com

besplatniseminarski.net Besplatni seminarski Maturski Diplomski Maturalni SEMINARSKI RAD , seminarski radovi download, seminarski rad besplatno, www.besplatniseminarski.net, Samo besplatni seminarski radovi, Seminarski rad bez placanja, naknada, sms-a, uslovljavanja.. proverite!